• Email: amarynthosguesthouse@gmail.com
  • Τηλέφωνα: 6970129900
  • Διεύθυνση: Αμάρυνθος, Εύβοια
km
από Αθήνα
km
από Χαλκίδα
km
από Ερέτρια
km
από βουνό Δίρφυς
Το σπίτι βρίσκεται στην τοποθεσία της Αμαρύνθου. Χαρακτηριστικά της η ησυχία αλλά συγχρόνως και η άμεση πρόσβαση προς τα ουζερί και τις ταβέρνες της παραλίας.
 
H Παραλία της Αμαρύνθου είναι η κεντρική πλαζ του ομώνυμου χωριού στην κεντρική Εύβοια και έχει θέα στον Ευβοϊκό. Απέχει συνολικά περίπου 30km από τη Χαλκίδα δηλαδή λιγότερο από μισή ώρα και η πρόσβαση είναι εύκολη. Έχει πλήρη οργάνωση με καφετέριες, ψαροταβέρνες, ψητοπωλεία και αρκετά καταλύματα κοντά, ενώ έχει ψιλή άμμο και χαλίκια. Εάν θελήσετε να κολυμπήσετε, στο τέλος της παραλίας υπάρχει πλαζ όπου θα δείτε αρκετούς λουόμενους. Είναι προστατευμένη από ανέμους και δεν σηκώνει κύμα, με δέντρα που χαρίζουν σκιά, ενώ το καλοκαίρι κατακλύζεται τόσο από τους ντόπιους όσο και από ξένους παραθεριστές.
 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο Ναός και το Ιερό της Αμαρυσίας Άρτεμις
Η πρωτογεωμετρικη περίοδος ( 1.800 – 1.100 π.χ. ), είναι μια περίοδος όπου έγιναν πάρα πολλοί Ναοί στην τότε Ελλάδα, προς τιμή των αρχαίων θεών της μυθολογίας μας. Οι Αμαρυνθιοι έμποροι που ταξίδευαν στην κεντρική Ελλάδα και στα Νησιά του Αιγαίου, πιθανόν εμπνεύστηκαν από τους Ναούς που έβλεπαν και τον 18 αιώνα π.χ. έφτιαξαν τον Ναό της λατρευτης τους Θεάς, Αμαρυσιας Αρτεμις.
Ο Ναός, ήταν μεγαλοπρεπής ( Παυσανίας στα Αττικα ) και στηριζόταν σε 80 κολώνες από Παριο μάρμαρο ( αυτό αναφέρει ο Νικοστρατος ). Το Ιερό του ναού, ήταν μεγάλο σε έκταση, λαμπρό και φημισμένο.
Ο αρχαιολόγος Δημήτριος Σταυρόπουλος, το 1895 αναφερει: Πάντων των Ερετρικων Ιερών το αξιολογωτατον και σεμνοτατου ητο το εν Αμαρυνθω Ιερών της Αμαρυνθιας Αρτέμιδος από τον τόσον καλουμενης ).
Οι τεχνίτες που έφτιαξαν τον θαυμαστό και μεγαλοπρεπη αυτόν αρχαίο Ναό, δεν υπάρχουν σε κανένα γραπτό κείμενο. Ίσως στο μέλλον, η σκαπάνη των Ελβετών αρχαιολόγων, φέρει στο φως αντικείμενο με το όνομα τους.
Με την ανακάλυψη το 2017 του Ιερού του αρχαίου ναού, διαπιστώθηκε και η τελειότητα του γεωδαιτικου τριγωνισμου των Ελληνικών Ναών!!
Το Αγγλικό BBC αναφέρει σχετικά: Τα ιερά τρίγωνα της Αρχαίας Ελλάδας και το μυστήριο πίσω από την τοποθεσία του κάθε ναού.
Είναι βέβαιο ότι ένα μέρος της αρχαίας μας ιστορίας θα γραφεί εκ νέου, με νέα σημαντικά στοιχεία, μέσα από τις ανακαλύψεις των αρχαιολόγων, στην παλαιοχώρα της Αμαρύνθου.

Παραλιακή τουριστική πόλη της Νότιας Εύβοιας, συνδέεται μέσω πορθμειακής γραμμής με το λιμάνι του Ωρωπού. Ερείπια της αρχαίας Ερέτριας (γνωστή ήδη από τους μυκηναϊκούς χρόνους), βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την πόλη, από την παράκτια ζώνη μέχρι το λόφο Καστέλι, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η αρχαία ακρόπολη (4ος αιώνας π.Χ.) που προσφέρει καταπληκτική θέα σε ολόκληρη την πόλη μέχρι απέναντι, στην Αττική. Στον περιποιημένο πλακόστρωτο παραλιακό πεζόδρομο υπάρχουν μπαράκια, καφετέριες, εστιατόρια, ουζερί και πιτσαρίες με έντονη κίνηση, κυρίως το καλοκαίρι. Οι ωραίες παραλίες και τα μεγάλα resorts λίγο έξω από την πόλη, το πανέμορφο Νησί των Ονείρων που συνδέεται με τη στεριά με μια στενή λωρίδα γης, τα πολύ σημαντικά εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου και τα αρχαιολογικά της μνημεία, κάνουν την Ερέτρια ελκυστικό προορισμό για weekends ολόκληρο το χρόνο. Οι πιο αξιόλογες μεγάλες τουριστικές μονάδες βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας Μαλακώντα, ενώ στο καταπράσινο Νησί των Ονείρων η Δημοτική Επιχείρηση Ερέτριας έχει δημιουργήσει ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Η παραλιακή περιοχή του Αλιβερίου που ονομάζεται Κάραβος αποτελεί ουσιαστικά το λιμάνι του Αλιβερίου. Είναι γραφικό και τουριστικά αναπτυγμένο γεμάτο καφετέριες και ταβέρνες. Ωστόσο εάν κάποιος επιθυμεί να κολυμπήσει δίπλα από το λιμάνι υπάρχει μια αμμουδερή παραλία.

Οργανώστε μια εξόρμηση ως εκεί με την παρέα σας, για να αναπνεύσετε καθαρό αέρα, να απολαύσετε καλό φαγητό και να ανανεωθείτε μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο!

Θεωρείται το πιο ορεινό χωριό της Εύβοιας και απαγκιάζει στις νότιες πλαγιές του όρους Ξηροβουνίου, ανάμεσα σε πυκνά δάση με έλατα και «φλύαρα» ποτάμια. Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 800 μ. και στολισμένο με πλατάνια, το γραφικό αυτό χωριουδάκι της Εύβοιας είναι ιδανικός προορισμός για απόδραση από την πόλη, κάθε εποχή του χρόνου.

Close Menu